Rarus Mundus machine nr. 1  uit 2009 –   ‘een complexe machine die eigenlijk niets doet,  die geen product of ander resultaat tot gevolg heeft.  Hij is er omwille van zichzelf, omdat dit soort machines op dit moment in de tijd nu eenmaal gebouwd kunnen worden.  Ze schijnen allerlei positieve en negatieve invloed op ons leven te kunnen hebben, vooral in dienst van controle door de macht die uiteindelijk infiltreert in ieders privacy.  Een machine als deze is dan, letterlijk en figuurlijk “een instrument van de macht”. Technologie is in principe neutraal, maar kan op allerlei manieren ge- en misbruikt worden. De technologie ‘schiet’  door, we begrijpen er niets meer van.  Dit werk wordt een “kijkje in de keuken” van de macht: een onderaards aandoend laboratorium waar eigentijdse Frankensteins sinistere praktijken uitbroeden.’ (tekst Philip Peters)

 

Video/installation ‘Put Some Computer In It’  uit 2009 –  met dit werk visualiseer ik de samensmelting tussen leven (het ei) en techniek (de grijze ronddraaiende objecten). Dit concept is gebaseerd op de ontwikkelingen om microchips en computer gerelateerde onderdelen te gebruiken in het menselijk lichaam.

De mogelijkheden die deze techniek in de medische wereld biedt is niet het mikpunt van kritiek, eerder de veronderstelling dat deze technische mogelijkheden in de toekomst ook door (ondoordacht) consumptiegebruik aanzienlijke gevolgen kan hebben op de mens en zijn gedrag. Het popje staat symbool voor de ‘geboorte’ van een ‘nieuw’ mens.

For more video www.youtube.com/user/Diendea